Update transhumant

A sosit vremea unui update despre Transhumanță.

În luna iunie am proiectat draftul 2 al filmului în deschiderea festivalului Pelicam.  A fost o experiență foarte plăcută, iar feedback-ul primit a fost de mare ajutor.

După Pelicam, a trebuit să mă opresc un pic din drumul transhumant și să reiau proiectul Matache. De curând am lansat www.PlatformaMatache.ro . Este un website al proiectulul documentar despre transformările din zona Matache, proiect la care lucrez din 2011. Pe www.PlatformaMatache.ro puteți vedea fotografii, articole, interviuri, dar și filmul documentar “Matache”.

În luna decembrie reiau lucrul la Transhumanță, iar din ianuarie mă reîntorc în studioul de montaj. Mai avem puțin de lucru la post-producția filmului: la montaj trebuie sa finisăm time-lapse-urile și să simplificăm structura (trebuie “periată” pe alocuri pentru o mai bună coerență). Apoi filmul va intra la sunet: va fi compusă muzica, vor fi adăugate sunetele, va fi inregistrat voice-over-ul final și va “intra” la mixaj. Acum draftul filmului are o coloană sonoră de tip schelet / sugestie.

În paralel vom face finisările la imagine: grafica, conforming și colorizare. Sperăm ca în primăvară Transhumanță să fie gata, iar apoi să plece la drum. La promovare. Filmul va fi trimis la festivalurile de film documentar, iar apoi vom începe proiecțiile pentru public.

În luna decembrie voi trimite pe e-mail fotografiile (wallpaper-urile) digitale… Scuze, multe scuze pentru întârziere! Dacă mai sunt și alte recompense care mi-au “scăpat”, vă rog să îmi spuneți. Vă mulțumesc pentru răbdare și înțelegere!